Human Hair Extensions hair extensions for men paula young wigs Wigs for black women short wigs for black women Wigs for women
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΠΑΓΓΑΙΟ ΟΡΟΣ

Το χρυσοφόρο Παγγαίο, με υψόμετρο 1956 μ. είναι ένα βουνό βυθισμένο στο μύθο, ένα βουνό που μπορεί μέσα από την υπέροχη φύση του και την πανάρχαιη ιστορία του, να προσφέρει έντονες συγκινήσεις.

Το Παγγαίο, εκτός από την στρατηγική θέση που κατείχε, έκρυβε άφθονο χρυσό και άργυρο, με αποτέλεσμα να γίνεται πόλος έλξης πολλών λαών, ενώ γνώρισε πολλές μάχες για την κυριαρχεία των μεταλλείων του. Από το χρυσάφι του λέγεται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες φιλοτέχνησαν τη χρυσή λάρνακα με τα οστά του βασιλιά Φίλιππου Β΄, που βρέθηκε στη Βεργίνα.

Εκτός όμως από το χρυσάφι του, το Παγγαίο συνδέεται με έναν θησαυρό μύθων που αφορούν δυο σημαντικές όψεις του αρχαίου κόσμου, τη διονυσιακή λατρεία και τον ορφισμό.

Το πράσινο κομμάτι του βουνού, συνθέτουν το γαϊδαροπούρναρο, κυκλάμινα, κρίνοι, δέντρα όπως έλατο, καστανιές, οξυές, δρυς, άγριες αμυγδαλιές και δαμασκηνιές, καθώς και διαφόρων ειδών μανιτάρια. Πολλά είναι και τα ζώα που κατοικούν στο βουνό, όπως λύκοι, αγριογούρουνα, χρυσαετοί, σταυραετοί, μπούφοι, και σε χαμηλότερες τοποθεσίες αλεπούδες, ασβοί, πελαργοί.

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης, προκαλεί δέος και θαυμασμό για την ασύγκριτη υπόγεια γοητεία του. Έχει 25000 τ.μ. γνωστή επιφάνεια και είναι σχεδόν επίπεδο, με σταθερή θερμοκρασία και υγρασία. Διαθέτει φυσικό εξαερισμό και ιδανικές προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ το συνολικό μήκος των διαδρομών ανέρχεται σε 3 χλμ.

Εκτός από την επίσκεψη στο σπήλαιο, υπάρχει η δυνατότητα περιήγησης στο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη με τουριστικό τρένο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκτός από τις ομορφιές του ποταμού, βραχογραφίες αλλά και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΓΓΙΤΗ

Βρίσκεται δίπλα στο σπήλαιο Αλιστράτης και έχει συνολικό μήκος 15 χλμ. Πρόκειται για εκπληκτικό θέμα που σε κάνει να θαυμάσεις το μεγαλείο της φύσης.

Προσφέρεται για κανό, rafting, ορεινή ποδηλασία, πεζοπορία και οικοπεριήγηση.

Κάνοντας μια περιήγηση θα συναντήσετε βραχογραφίες, πέτρινες τοιχοσειρές παλαιότερου οικισμού και τα ονομαστά πέτρινα γεφύρια της περιοχής

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Πρόκειται για τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας.

Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως στοιχεία από την ελληνιστική, τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και την παλαιοχριστιανική περίοδο.

Στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι το φεστιβάλ των Φιλίππων, που φιλοξενεί θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Η Αμφίπολη υπήρξε κέντρο του αρχαίου κόσμου και από τις σημαντικότερες εστίες του Ελληνισμού των μακεδονικών και ρωμαϊκών χρόνων. Σύμβολο της πόλης είναι ο Λέων της Αμφίπολης, ύψους 5,30μ., που διασώθηκε και αναστηλώθηκε κοντά στην παλιά του θέση.

Στο μουσείο της Αμφίπολης υπάρχει πλούσια συλλογή, που συνεχώς εμπλουτίζεται από νέα αρχαιολογικά ευρήματα.

Μόλις 1 χλμ. μακρυά από τη σημερινή Αμφίπολη, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένας πελώριος μακεδονικός τάφος με περίβολο 500μ., που οι μέχρι τώρα ενδείξεις εκτιμούν πως κάτι πολύ σπουδαίο κρύβεται στο εσωτερικό του.

ΠΗΛΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ

Τα λασπόλουτρα βρίσκονται σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων δυτικά του οικισμού των Κρηνίδων και αποτελούν τη μοναδική ελληνική παρουσία στο χώρο της συστηματικής πηλοθεραπείας. Οι εκπληκτικές ιδιότητες της λάσπης είναι γνωστές στην περιοχή τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου αιώνα.

Θεραπευτικές ενδείξεις:

  • Ρευματολογικές διαταραχές - τραυματολογικές διαταραχές, φλεγμονώδεις κ.α. εκφυλιστικές αρθροπάθειες, νευραλγίες, δισκοπάθεια, ρευματισμοί
  • Μετατραυματική αγωγή - σε διαστρέμματα, μώλωπες, ανακούφιση του πόνου συνέπεια καταγμάτων
  • Γυναικολογικές παθήσεις - προβλήματα στειρότητας, φλεγμονώδεις παθήσεις των γεννητικών οργάνων, διαταραχές εμμήνου ρύσης, αμμηνόρροιες, ενοχλήσεις από συμφύσεις κατόπιν γυναικολογικών εγχειρήσεων, αιδοιίτιδες, κολπίτιδες, πυελοπεριτονίτιδες
  • Παθήσεις αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα
  • Καρδιοαγγειακές παθήσεις - αγγειακές παθήσεις, φλεβίτιδα, ενδοαρτηρίτιδα
  • Δερματικές παθήσεις - εκζέματα, νεανικές ακμές, ψωρίαση, τοξικές δερματίτιδες
  • Παθήσεις νευρικού συστήματος - αυπνίες, άγχος, τραυματικές περιφερικές παραλύσεις των νεύρων, αλλά αν υπάρχει αισθητική απώλεια
  • Στην αισθητική σαν καλλυντικό

ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Την πρώτη μορφή γραφής στην ιστορία του ανθρώπου αποτελούν οι βραχογραφίες. Στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου υπάρχουν προϊστορικές βραχογραφίες, που αποτυπώνουν σκηνές από τη ζωή των προϊστορικών του κατοίκων.

Πέρα από ζώα, τόξα, καβαλάρηδες, ήλιους κ.α, ο ζωδιακός κύκλος και ένα υπερσύγχρονο διαστημικό όχημα, στηρίζουν τη θεωρία ότι οι φυλές των Θρακών του Παγγαίου είχαν μνήμες από έναν πολιτισμό ανώτερο και εξελιγμένο.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Αποτελεί ένα από τα καλύτερα αυτοκινητοδρόμια της Ευρώπης, με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας. Φιλοξενεί πολλούς Ελληνικούς και διεθνείς αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, ενώ λειτουργεί και πίστα carting.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ

Στα Κηπιά Καβάλας, ο Θεόδωρος Κοκκινίδης εφαρμόζει τις τεχνικές που αποκόμισε από το μουσείο της Madame Tussaud.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως Κ. Καραμανλής, Μ. Μερκούρη, Μ. Κάλλας, Α. Τζολί κ.α., να φωτογραφηθούν μαζί τους αλλά και να πληροφορηθούν για την τέχνη των κέρινων ομοιωμάτων.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Στα 30 μόλις χλμ. από το ξενοδοχείο συναντάει κανείς τις αμμώδεις και πεντακάθερες παραλίες της Καβάλας. Η Ηρακλείτσα, η Ν. Πέραμος και οι εξωτικές παραλίες των Αμμολόφων, με την ψιλή άμμο σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά, δημιουργούν ένα εξωτικό τοπίο και σας περιμένουν για να σας δροσίσουν.

Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ DISCOVER THE AREA ATTRACTIONS